Kontroller hjemmet ditt med tidsplan og automatisering


Studier bak luften vi puster inn

I VELUX jobber vi hver dag for å sikre et bedre inneklima og mer dagslys. Vi vet at å puste dårlig inneluft kan resultere i negative helseeffekter. Ettersom vi tilbringer mesteparten av tiden innendørs, består 55 % av det totale inntaket av mat, vann og luft i løpet av livet av inneluft fra hjemmet vårt. Vi puster derfor naturlig inn luft som kommer fra et innemiljø (Sundell, 2004b). .

For å sette det i perspektiv bruker vi 15 kg luft per dag, mens de fleste bruker 2 kg vann og mat per dag (Nilsson, 2008). Det er mye luft, så vi må sørge for at det er så sunt som mulig hver dag. Siden mange av oss også jobber hjemmefra hele, eller deler av tiden, må vi sikre at inneklimaet vårt gjenspeiler et sunt miljø for oss og menneskene vi bor med.

 

VELUX ACTIVE vil bidra til å opprettholde et sunt inneklima

Med VELUX ACTIVE with Netatmo kan du sikre at du opprettholder et godt inneklima gjennom dagen og natten. Med sensorene dine kan du la VELUX ACTIVE betjene VELUX produktene dine når CO2, temperatur og luftfuktighet enten er for høy eller for lav. Dette kaller vi klimaautomatisering.

Men i mai 2021 introduserte vi funksjonen Tidsplan og automatisering i VELUX ACTIVE appen vår. Denne funksjonen lar deg lage daglige tidsplaner som passer til dine rutiner.

Tidsplan og automatisering

Planleggingsfunksjonen gir deg tilgang til å lage en tilpasset tidsplan for hvert av rommene dine. For hvert rom kan du opprette, redigere, aktivere, deaktivere og slette automatiseringer. Dette lar deg tilpasse driften av VELUX produktene dine til hjemmet og din personlige tidsplan.

Forskjellen mellom "Tidsplan" og "klimaautomatisering" er at du med tidsplanstyring setter kravene. Med klimaautomatisering driver sensorene til VELUX ACTIVE produktene dine når det er nødvendig for å opprettholde et sunt inneklima. Din planlagte styring vil alltid overstyre klimakontroll, og manuell drift vil overstyre din planlagte styring. På den måten har du alltid full kontroll over produktene dine.